Полезни връзки

Мониторинг на ПСПВ и водоемите в града

| 04/11/2016 |


Загуби на вода

За дома

Уверете се, че в дома Ви няма никакви течове, тъй като в много домове има скрити течове. Отчетете водомера си преди и след период от два часа, през който не използвате вода. Ако показанията на водомера не са същите, това означава, че в дома Ви има теч.

Знаете ли, че aко кранчето Ви капе със скорост една капка в секунда, за една година може да изразходите повече от 10 кубически метра вода.
Всеки път, когато оставяте чешмата пусната без нужда, изразходвате по литър вода на всеки 6-7 секунди.

Направете теста анти-теч.
Проследете консумацията: запишете стойностите на водомера вечерта, а след това и сутринта. Сравнете ги. Ако има промяна, значи има теч. Внимание през нощта не пускайте машина за пране или миене на съдове, нито пък водата.

Канализацията

Имаме нужда от съдействието на всички наши потребители, за да можем да поддържаме канализационната система в добро състояние. Като спазвате простите указания по-долу можете да помогнете за предотвратяването на запушвания и наводнения.
Никога: не пускайте в канала едри отпадъци, като парцали, хартиени салфетки, памперси и др.; не изхвърляйте битови мазнини и машинни масла в канализацията; не изхвърляйте токсични материали в тоалетната чиния.

| 19/09/2012 |